• info@violemaribor.com

 

 

 

Vijol'čna dobrodelna akcija"MI SKUPAJ ENO SMO"

Člani navijaške skupine Viole Maribor ob sodelovanju z NK Maribor v naslednjem tednu pripravljamo obsežno akcijo. Kako? V humanitarnem duhu. Zakaj? Z željo, da opozorimo javnost na socialno problematiko v našem mestu in jo poskusimo animirati, da skupaj na trenutek priskočimo na pomoč pomoči potrebnim. Kdaj? Med 15. in 20.10., nato pa še 25.10. Kaj moramo storiti? Prinesti rabljena oblačila, ki jih več ne potrebujemo. Kam? Na stojnico na Grajskem trgu ali v Vijol'čno bajto, kjer bomo ob tem še po 30 odstotkov od vsakega prodanega artikla namenili v humanitarne namene. Kdo dobi zbrana sredstva? Zavetišče za živali Maribor, Društvo za zaščito živali Maribor, Karitas. Zavedamo se težke ekonomske situacije našega mesta in regije, zato vabimo vse, ki lahko na kakršenkoli način pomagate, da se nam pridružite. V težkih časih si je treba pomagati med seboj in Mariborčani smo bili vedno znani po tem, da nas krasijo človeški duh, enotnost in posluh za socialno ogrožene. To smo dokazali že večkrat, še nedolgo nazaj z večjo akcijo "Darujmo s srcem", ki je naletela na zelo dober odziv in pričarala nasmeh na marsikateri otroški obraz. Vmes pa se je zvrstilo tudi nekaj manjših, medijsko neodmevnih zadev.

Zdaj je spet čas, da naredimo nekaj večjega. Idejo smo prenesli vodilnim pri NK Maribor, ki so se takoj odzvali in priskočili na pomoč. Naš apel pa velja vsem ljudem dobrega srca, da se nam pridružijo in postanejo del dobrodelne akcije "MI SKUPAJ ENO SMO". Cilj te akcije je zbrati čim več finančnih sredstev kot tudi rabljenih oblačil, ki jih več ne nosimo. Prav tako tudi odeje, vzglavnike… Skratka, vse, kar pride prav v prihajajočih mrzlih dneh.

V skupni projekt bodo vključeni Nadškofijska Karitas Maribor, Zavetišče za živali Maribor in Društvo za zaščito živali Maribor. Vsi so bili presrečni, hvaležni in navdušeni nad našo pobudo.


Akcija bo potekala več dni, od ponedeljka, 15.10., do sobote, 20.10. Nato pa tudi 25.10., na dan tekme NK Maribor – Tottenham v Ligi Europa.

Začenjamo v ponedeljek, ko bomo navijači in predstavniki kluba odšli v mariborsko zavetišče za živali, se podrobneje seznanili o tamkajšnjih aktualnih problemih, z vodilnimi pa smo se tudi dogovorili, da bomo lahko kužke vzeli iz kletk in jih popeljali na kratek sprehod. Zaključek dobrodelne misije pa je predviden 25.10., na tekmi proti Tottenhamu v Ljudskem vrtu, ko bomo na ta veličastni dogodek popeljali več deset otrok iz socialno ogroženih družin, ki se žal  zaradi finančne stiske takšnih dogodkov ne morejo udeležiti in jim tako omogočiti, da vsaj na trenutek pozabijo na krut vsakdanjik ter se razveselijo kakšnega gola naših junakov.

To pa še ni vse… S ponedeljkom, 15.10., bo v mestnem jedru pri Florijanu (Grajski trg) postavljena stojnica. Obratovala bo vsak delavnik do petka, med 10. in 17. uro (v primeru slabega vremena se preselimo v Vijol'čno bajto). Na stojnici bomo prodajali naše artikle, zbirali denar in rabljena oblačila. Celotna zadeva je zasnovana tako, da bomo tako mi kot tudi NK Maribor 30 odstotkov vrednosti od vsakega prodanega artikla podarili zavetišču in društvu za zaščito živali. Tako bo torej del skupnega zneska prodaje na stojnici in v Vijolčni bajti v celotnem tednu, ob tem pa še na stojnici na južni ploščadi pred tekmo z Olimpijo, namenjen v dobrodelne namene. Na stojnici pri Florijanu, kot tudi na dan tekme na južni ploščadi bomo imeli posebne škatle, katerih namen bo zbiranje doniranih rabljenih oblačil, po katere bodo vsak dan prišli uslužbenci Karitasa in jih odpeljali ter stehtali, da bomo ob zaključku akcije izvedeli, koliko smo zbrali. Na tej stojnici, kakor tudi v Vijol'čni bajti, Tribuna baru in pri vhodih na stadion Ljudski vrt (na dan tekem proti Olimpiji in Tottenhamu) bodo postavljene posebne posodice, v katere boste lahko tudi donirali kakšen evro, če doma ne bi našli primernega oblačila ali artikla, ki bi ga radi darovali. 

Sredstva, zbrana do tekme z Olimpijo, bodo namenjena zavetišču in društvu za zaščito živali. Izkupiček s humanitarne akcije na tekmi proti Tottenhamu pa bo predan Karitasu za otroke, ki jih bomo gostili v Ljudskem vrtu (vsi bodo tudi dobili šale in majice Viol oz. NK Maribor).

Vsem sodelujočim se že vnaprej zahvaljujemo za pomoč, zaupanje in podporo. Včasih je tudi majhna stvar lahko še kako velika. Celotna zadeva bo v naslednjih dneh tudi objavljena na internetnih straneh vseh sodelujočih in facebooku:

http://www.violemaribor.com
http://www.nkmaribor.com
http://www.dzzz-mb.si
http://www.zavetisce-mb.si
http://www.karitasmb.si

Akcija pa bo tudi medijsko podprta.

Če imate kakšna vprašanja ali predloge, jih z veseljem sprejmemo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nadaljnje informacije o vseh aktivnostih in rezultatih bodo sproti objavljene na naši spletni strani ter facebook strani.

S spoštovanjem,

Navijaška skupina Viole Maribor - MI SKUPAJ ENO SMO


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image