• info@violemaribor.com

 

 

Za nami je še en derbi na domačem terenu, žal se rezultatsko ni izšel v našo korist, ampak o tem ne bomo tukaj razpravljali. Korteo z ogromno pirotehnike je iz Poštne ulice krenil proti Maistrovemu trgu, kjer ga zaustavlja policija in preusmerja proti stadionu. Na jugu je bila pripravljena in točno po načrtu izvedena ena najboljših (če ne najboljša) in tehnično najzahtevnešja koreografija naše skupine. Zahvala za uspešno pripravo in realizacijo gre vsem, ki so skoraj mesec dni pripravljali vse možne stvari okoli tega. Parola je vsebovala verz Maistrove pesmi, zastava za prekrivanje zemljevid slovenske severne meje s Celovcem in ostalimi kraji, pred jugom pa je bila dvignjena podoba generala Maistra in njegovih borcev, skupaj s knežjim kamnom na Krnskem gradu.
Navijanje približno 1500 grl na jugu v prvem polčasu, je bilo na visokem nivoju, v zraku pa več velikih zastav. Ob vodstvu naših pubecov je bilo prižgane nekaj pirotehnike, ki se je tudi drugače spontano prižigala skozi celotno tekmo.
V drugem polčasu padec tempa navijanja (izjema je bila edino pesem Ale ale a-o), vijol'čna dimnjada v 55. minuti in bakljada pospremljena s stroboskopi v 75. minuti. Spontana reakcija celotnega stadiona in še posebej juga ob nedosojeni 11-metrovki, ki je izvala krajšo prekinitev. Po tekmi sledi še klasični pozdrav igralcem.
Naslednja tekma je na sporedu na praznično sredo 31.10., ko v Domžalah gostujemo na povratni četrtfinalni tekmi pokala.

Foto: Marko Pigac, David S., Viole foto

 


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image