• info@violemaribor.com

 

 

ŠIROKO VIJOL'ČNO SRCE

Dobrodelna misija uspela, zbrali več tisoč oblačil in evrov

Za zaokrožitev nogometnega tedna je zmanjkala tekma v Domžalah, a je za nami prijetno, uspešno obdobje. Ne le na igrišču in tribunah, izkazali smo se tudi v vseh obrobnih aktivnostih. Vsi skupaj! In znova potrdili, kako široko je vijol'čno srce.

Kaj vse smo počeli v prejšnjih dneh? Med obsežnim projektom v sodelovanju med NK Maribor in člani navijaške skupine Viole Maribor, poimenovanem MI SKUPAJ ENO SMO, smo izvajali različne akcije v humanitarnem duhu. Da opozorimo javnost na socialno problematiko v našem mestu in priskočimo na pomoč pomoči potrebnim. Obiskali smo mariborsko zavetišče za živali, kjer sta Marcos Tavares in Arghus v imenu kluba sodelovala v akciji ozaveščanja za pomoč zapuščenim hišnim ljubljenčkom ter s seboj prinesla 44 kilogramov hrane.

Vmes smo ves čas zbirali rabljena oblačila in artikle, ki jih več ne potrebujemo (odeje, vzglavniki…), a so lahko zelo koristna ljudem v stiski v mrzlih dneh, ki so se že začeli. Na stojnicah na Grajskem trgu in Ljudskem vrtu ter v Vijol'čni bajti smo po 30 odstotkov od vsakega prodanega artikla namenili v humanitarne namene, ob tem pa smo v posebnih posodicah na istih mestih in pri vhodih na stadion na tekmah proti Olimpiji in Tottenhamu donirali še prostovoljne prispevke. Skupaj smo tako zbrali več tisoč kosov oblačil in drugih uporabnih stanovanjskih artiklov, ki so jih že in jih še bodo predstavniki Nadškofijske Karitas Maribor razdelili pomoči potrebnim. Finančno pa smo skupaj z ljudmi dobre volje priskrbeli 3689 EUR. Sredstva bodo namenjena za Zavetišče za živali Maribor in Društvo za zaščito živali Maribor.

Ob zaključku dobrodelne misije pa sta vijoličasta odposlanca Jovan Vidović in Nejc Potokar obiskala prostore Nadškofijske Karitas Maribor ter zvabila nasmeške na otroške obraze s podarjenimi artikli in vstopnicami. Na tekmo proti Tottenhamu smo popeljali 50 otrok iz socialno ogroženih družin, ki se žal zaradi finančne stiske takšnih dogodkov ne morejo udeleževati, bi pa si želeli videti junake našega mesta na igrišču.

Velika zahvala vsem udeležencem akcije. V imenu vseh, ki jim bo s temi prispevki vsaj malo olajšan vsakdanjik. Mi skupaj eno smo!


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image