• info@violemaribor.com

 

 

20. januarja 2012 ob 11.00 vas vabimo na srečanje ob postavitvi Uličnega stripa, ki se bo zgodila v središču Maribora na ulici Ob jarku, v neposredni bližini Poslovno-stanovanjskega objekta MTB. Dogodka se bodo udeležili tudi številni navijači NK Maribor – Viole.
»Viole se pripravljajo na nogometno tekmo, ko se pripeljejo Dragonsi in začnejo razbijati po mestu. Navijači obeh moštev se spopadejo, posreduje policija, ki ukroti razgreteže. Le prva Viola, njihov vodnik, jim uide in se zmagoslavno prebije na stadion, kjer ga vidimo v velikem kadru z gorečim stadionom v ozadju in velikim transparentom: MI SMO MARIBOR."
Zgodba bi lahko bila povsem resnična, a se bo v letu EPK znašla v popularnem in priljubljenem načinu pripovedovanja in branja zgodb - stripu. Pisatelj, prevajalec , novinar in scenarist Zdravko Duša ter akademski slikar, ilustrator Damijan Stepančič sta skupaj ustvarila zgodbo, ki se bo z večno aktualno mariborsko tematiko vila po Koroški ulici, preko Tkalskega prehoda do ulice Ob jarku.
Ulični strip je rezultat cilja programskega sklopa Ključi mesta, da v središču mesta ne bi bilo praznega lokala. Mestno jedro namreč vsebino izgublja, več stavb je zapuščenih, propadajočih, izginjajočih. Da bi opozorili javnost na problem, ki ga zasledimo tudi v drugih mestih, smo na razpadajoče fasade in v polomljena okna namestili strip, ki bo zakril ter na poseben način ponovno odkril mestne packe.

Bodite z nami!
Viole in ostali navijači Maribora 20.1. petek ob 10.45 na trgu Leona Štuklja

 

http://www.maribor2012.eu/novica/?tx_ttnews[tt_news]=2033&cHash=ac03fc116dc3bb5ff9b3e08cd5bcc4dc


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image