• info@violemaribor.com

 

 

Kot so nekaj mesecev poprej napovedali rivalstvo ljubljanskim navijačem, so Viole iz dneva v dan bile čedalje bolj nestrpne, saj se je bližal prvi derbi v samostojni Sloveniji. Par dni pred tekmo so se že začeli organizirano pripravljati na njo, kupovali so večje količine celuloida, s katerim so delali dimne bombe.

V bivši trgovina Astra v Mariboru so pokupili ves material, ki ga je bilo možno uporabiti za izdelavo dimnih bomb. Viole so k organizaciji pristopile s polno odgovornostjo, tako da so med drugim bili pripravljeni tudi na morebiten prihod ljubljanskih navijačev že večer pred tekmo, ljubljanski navijači so se pač imeli za ˝nekaj več˝, zato njihov prihod ni bil povsem nemogoč. Večer pred tekmo je ekipa 20 Viol kontrolirala po mestu, da bi naletela na kakšno skupino Green Dragonsov, a so se po nekaj urah nekoliko razočarano razšli, saj pri iskanju Ljubljančanov niso imeli imeli uspeha. Noč še nikoli do takrat ni bila daljša, saj je nestrpnost pred prvim derbijem bila iz ure v uro večja. 2 uri pred tekmo so se Viole dobile na severu Ljudskega vrta. Medse so privabili vse navijače iz Maribora, ki so spremljali nogomet in jih je hkrati zanimalo tudi navijanje, prav tako so se klicu odzvali vsi, ki so še nekaj mesecev poprej bili aktivni navijači drugih večjih klubov ex-YU oz. klubov velike četverke. Zbralo se je okoli 120 navijačev, klub jim je omogočil prost vstop na stadion.
Dobro razpoloženim Violam je navdušenje nad prvim derbijem nekoliko splahnelo, prisotno je bilo ogromno razočaranja, potem ko so spoznali da ljubljanskih navijačev na derbi ne bo. Kljub temu se je zadovoljstvo na mlade obraze Viol vrnilo potem ko jim je uspela odlična dimnjada, sa je dekor iz doma narejenih dimnih bomb pomešanih z vojaškimi vijolično rumenimi bil za mlado in majhno - še rastočo skupino zelo soliden. Na tekmi so izobesili njihov takrat največji transparent, dolg celih 12 metrov, na katerem je pisalo VIVA EL MB. Za Viole je bil prvi derbi zelo uspešen. Sicer niso mogli meriti moči z nasprotnimi navijači, jim je pa uspel zadan cilj, da medse privabijo vse mlade, ki so spremljali navijaško sceno po bivši državi. Zadovoljstvo je bilo še večje, ko so se Violam pridružili tudi nekateri, ki so imeli več izkušenj in vsaka nadaljnja tekma je bila iz navijaškega stališča čedalje boljša, nora atmosfera je privabljala čedalje večje število navijačev, Viole so se iz dneva v dan krepile...


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image