• info@violemaribor.com

 

 

Za nami je zadnji derbi v tej sezoni, ki je bil na terenu izgubljen v zadnjih minutah, ampak pojdimo po vrsti. Zadnje karte za ostale tribune so pošle 10 dni pred tekmo, jug je bil praktično razprodan v terminih predprodaje in na dan tekme se je iskala karta viška.
Zaključna dela za koreografijo je nekoliko zmotilo slabo vreme, vendar se je kljub temu stvar izpeljala kot je treba.
Zbor je bil tokrat zaradi vremena prestavljen na Slomškov trg in Poštno ulico, v korteju do stadiona pa je bilo prižgano ogromno pirotehnike, predvsem dimnih bomb. Koreografija ob prvem sodniškem žvižgu, se je izvedla na vzhodni tribuni v barvah mariborske trobojnice s klubskim grbom, na severu z zastavicami v vijolcno beli kombinaciji in na jugu velika zastava za prekrivanje z motivom najvišje slovenske gore in našo klubsko zastavo na njenem vrhu, obdana z vijolčnimi papirji in velikim napisom PONOS SLOVENIJE na ograji, ob tem je bilo prižganih še nekaj bakelj.
Transparenti postavljeni po skoraj celotni dolžni juga so skupaj z velikimi zastavami in polnim jugom tvorili lepo kuliso. Navijanje je bilo kljub hitremu zaostanku v zadetkih, na zelo dobrem nivoju, eksplozija pa se je zgodila ob obeh zadetkih v žabarski mreži, pri katerih je bilo prižgano tudi nekaj pirotehnike. Bakljada, ki je bila planirana v 70. minuti se je zaradi gola, ki pa je bil žal razveljavljen, pričela nekoliko prej. Baklje v kombinaciji z nekaj stroboskopi in dimnimi bombami so dodatno olepšale polni jug (dodajmo, da je bilo v akciji pregleda stadiona pred tekmo, na jugu najdenih in zaplenjenih s strani varnostnih organov okoli 60 pirotehničnih izdelkov). Navijanje je po izenačenju nekoliko padlo, vseeno pa se je igralce, kljub porazu v zadnjih minutah pozdravilo kot se spodobi. Po koncu tekme so stvari eskalirale pri tunelu za igralce, ko je teren zapuščala sodniška ekipa in kasneje še igralci gostujoče ekipe.
Zadnje gostovanje v tej sezoni je na sporedu v sredo ob 16.00 uri v Celju in potem še v nedeljo zadnja domača tekma proti Gorici.


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image