• info@violemaribor.com

 

 

Na krilih zmage nad Dravogradom in kanonado v njihovi mreži so se vijoličasti navijači oz. najboljša navijaška skupina v Sloveniji Viole Maribor cel teden navdušeno pripravljali na gostovanje pri večnem tekmecu - še drugič v sezoni je sledilo gostovanje v močvirje. Ker se je ekscelenca, bolje znana pod vzdevkom "žid" med tednom poigraval z živci štajercev in dodatno palil atmosfero, je le-ta bila na res visokem nivoju in pristaši vijolične barve so se temu primerno skušale oddolžiti za provokacije.

V nedeljo, v zgodnjih popoldanskih urah, se je okoli železniške postaje v Mariboru pripravljala nova invazija Viol, po številu prodanih kart nekaj čez 420 (med njimi okoli 20 pripadnikov skupine BRIGATA GRAZ). Zaradi visoke temperature, so si že nekaj ur pred odhodom gasili žejo. Vsa pijača, ki je "preživela" do odhoda, je bila kaj hitro popita, večina vlaka je iskala dodatne zaloge po celem vlaku že v Zidanem mostu. Kraj ne bi bil omenjen, če ne bi prav tu naš vodja prejel klic iz Ljubljane, češ da se 40 pripadnikov nemoteno sprehaja po bežigradu, da pa bi pripeljal atmosfero čisto na vrhunec, je povedal da na ljubljanskem gradu vihra zastava vijolično rumene barve. Tu so se začela grla pripravljat in navijalo se je vse do Ljubljane, kjer nas je pričakala ekipa, ki se je prej nemoteno sprehajala po bežigradu ter še skupina simpatizerjev iz vse Slovenije. Sledil je sprehod z glasnim navijanjem na stadion, ki ni minil povsem mirno, nakar se je 500 m pred stadionom odločilo da se pesem prekine, toliko da se pač gasilsko društvo preseneti z prihodom. Kot je izgledalo, so bili res presenečeni in so iz obupa začeli metati ping-pong in golf žogice, ki so se večinoma odbijale od asfalta nekaj metrov pred nami in v velikem loku preskakovale skupino.

Na veliko začudenje vseh prisotnih na štadionu je bilo stanje na tribunah po številu navijačev skoraj identično, kar je za mesto ki forsira izgradnjo novega stadiona in ima na tekmah podarjene vstopnice, prava sramota. Viole so promovirale novi transparente - ULTRAS MARIBOR, ki je dolg 36m in je sedaj eden najdaljših transparentov Viol ter transparenta VIOLE CELJE in STYRIA UNITY. Ob prvem sodnikovem žvižgu je okoli 600 vijoličastih na ves glas pričelo navijati. Okoli 12. minute je iz strani "mirnih" navijačev Maribora priletel legenda, ki mu to ni bil prvi vdor, saj je kariero pitch invasion za gajbo pira začel že na Atleticu iz Madrida tam davnega 93 leta. Da mu je to že 5 ali 6 vletavanje v teren, ni potrebno posebej poudarjati.
Po kotu, ki bi ga moral izvajat Žuti, se je zgodil novi incident, ki se je izražal v metanju vsemogočih stvari proti temu hrvaškemu igralcu, med drugim ga je zadela tudi bakla. Na stadionu je nastal kaos, saj se je naenkrat en izmed viol odločil da gre pozdravit Stipeta, in ko ga je le-ta pospremil iz igrišča, so iz strani navadne močvirniške mirne tribune vleteli 3 komadi, ki so bili željni obračuna s to violo. Ker se je na naši tribuni videlo, da se to lahko slabo konča, je v teren poskakalo še par viol, ampak za prej omenjenega ni bilo bojazni, ker so žabari uvideli da so naleteli na mino, in jih je pogumni H. pospravil za malo južino, kot se je nekdo od prisotnih izrazil na tribuni. Iz strani gd se je zopet videlo da nekaj poizkušajo ampak nič omembe vrednega, kar se že ne bi videlo. Žal so, kar se tiče izgredov, ponovno popili grenčico in se bodo morali še fejst učit na tem področju.
Na poziv spikera, da bo sodnik prekinil tekmo in dal izpraznit tribuno, se v nadaljevanju na poziv starejših članov, ni dogajalo ničesar več podobnega incidentom, in se je zgolj posvetilo navijanju za Maribor. Tudi židu smo posvetili eno pesem, ki se je zelo hitro tudi prijela. Kot je na derbijih navada se je med tekmo skurila kar velika količina bakel, pa tudi kakšna dimna se je našla vmes.

O sami tekmi nič konkretnega, res da bi lahko zmagali, ker smo 3x vodili, a večina je bila tudi s točko zadovoljna, saj bi v primeru zmage s Publikumom že postali 7. zapored prvaki. Nazaj grede je samo iz policajem znanim razlogov bilo aretiranih nekaj Viol, največ v podhodu pod železniško, ko so si Viole postregle s pijačo za mirno pot v Maribor
.


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image