• info@violemaribor.com

 

 

Vjutro bi se naj zbrali na severu štadiona, ampak ob dorečeni uri ni kazalo, da bo dan še tako zanimiv. Nekje okoli 11h se nas je začelo zbirat nekaj več - okoli 60, taman da smo se vsi stišali v naš novi avtobus, ki je na tem gostovanju debitiral. Pot do Murske Sobote je zaznamovalo potrebno konzumiranje % pijač brez kakšnih incidentov. Nekaj pred MS smo dobili policijsko spremstvo - kareto in dve vozili, ki so blokirali ostali promet, da smo mi lahko prišli pravočasno na tekmo (od MB do MS smo potrebovali nekaj več kot 2 uri, predvsem po zaslugi strmih klancev slovenskih goric, ki jih je naš novi avtobus premagoval z lahkoto). Zakaj so fazanerijo zgradili sredi njive ni blo nobenemu jasno, še manj pa zakaj ni okoli dovolj parkirišč - avtobus preširok, špegli so leteli... Tu nekje so se že začeli krasni dogodki - policijsko spremstvo smo meli do vhoda v kletko - kjer so nas strokovno pregledovali (?) po trije varnostniki, a bakle nobene niso našli? svaka jim čast. Prva stvar ki smo jo zagledali je bla, da je nas skoraj več ko gringosov - polovico od tistih približnih 150 (potrjeno) hodi v malo šolo. Nakar smo ustvarili veličastno (za fazanerijo) bakljado - skupaj 15 - 18 bakel je ustvarilo meglo in škodo na pridelkih, ko so poletele na teren. V prvem polčasu so verbalni obračuni bili v ospredju, ker se tekme s tistega kota zelo slabo vidi pa še sonce je bilo nizko v smeri našega napada v 1. polčasu - ta pa je trajal 15 minut, ker smo imeli polurno zamudo.
Med vsem tem dogajanjem se je navijaču uspelo izmuzniti preko ograje na teren, kjer se je hladnokrvno sprehodil ob tribunah in izmaknil transparent (velik) gringosom. Trije korenjaki so ga sledili do nas in se nekaj repenčili, ampak so varnostniki situacijo na terenu umirili. V kletki je huronskemu navijanju sledil obred kurjenja. Transparent je zgorel z neverjetno hitrostjo, prižgalo pa se je še nekaj bakel. Gringosi so proti koncu pokazali, da so res s kmetov - z domiselno koreografijo (načelo: uporabi kaj imaš) so pritegnili oči mnogim. V zrak so začeli metat na tisoče koruznih listov, pa ne samo v zrak, še na teren in po tribuni. Domiselno, ni kaj... živci pa so popustili na tribuni poleg nas, kjer so k nam "gledalci" začeli metat razne predmete - kultura v MS. Dobili pa so jih 10x nazaj, z baklami vred in kamenjem, poškodovan ni bil nihče. Le iz daljave so si tamkajšnji prebivalci upali dosti. Pozabil sem še omeniti da je v drugem polčasu za muraše zadel Kokol.
Po koncu tekme so se vsi ti korenjaki s sosednje tribune pomikali mimo naše kletke dosti hitreje. 30 minut smo čakali, da so nas policaji spustili na pot. En pa nas je neprestano fotografiral, drugi snemal s kamero.
Po asfaltirani potki do avtobusa je bilo kakih 200 - 300 m, tu so pa začeli provocirat policaji, noben ni mel pojma zakaj. Enega so hoteli pelat, druge napadli s svojimi gumijastimi nadomestki za moškost. Vse smo tudi sami fotografirali, med drugim tudi karate položaj enega izmed vodij policijskih izgrednikov.
To pot smo imeli spremstvo: dveh karet, treh terenskih vozil in dveh avtomobilov - 25 policistov (toliko jih je bilo na postaji v radencih). Kaj pa se je dogajalo potem, pa je blo samo že smešno, ampak samo do bencinskega servisa pred radgono. Avtobus je crkaval, vozili smo se 15km/h, policisti so nas spremljali s svojimi lučkami, za nami pa se je delala kilometrska kolona vozil. Avtobus se je redno svojevoljno ustavljal v Murskih Petrovcih al nekaj takega, da nebo pomote. Nakar še sami policaji niso vedeli kaj bi, smešno so brezglavo stopicali okoli. Mi smo izkoristili postanek (sredi ceste) za praznenje. Spet smo se peljali nekaj minut in spet smo stali - v Petajncih. Tu smo pozdravljali mimo vozeče, navijali za Maribor... In tako je avtobus spet privolil v vožnjo, do rondoja v radencih. Na avtobusni postaji smo stali 2 uri, takoj pa se je zgodil incident v gostilni postaje, kjer smo si želeli natočiti pijače.
Avtobus je po dveh urah spet speljal in spet crknil na cesti ob BS nekje pred Radgono. Od tu dalje pa ni šlo naprej. Na postaji smo se želeli okrepčat, ker večina niti kosila ni imela, naše spremstvo pa nas je ob izhodu pregledovalo in pretipavalo. Večina nas je stala zunaj, ko so v trgovini grobo prijeli enega izmed navijačev in mu presekali ob arkadi, da je dobesedno vse bilo krvavo. Vprašanje je čemu je bilo tako grobo posredovanje potrebno? Zunaj so se začeli nemiri med ostalimi navijači in policijo, ki pa se niso sprevrgli v kaj hujšega. Večini je bilo ob tisti uri že vsega dovolj - iz MS do Petrolove postaje pred Radgono smo potrebovali 4 ure. Sami policisti so nekaterim ponudili prevoz, nekateri so si ga organizirali sami, drugi so štopali. Po vsej verjetnosti pa smo vsi prispeli nazaj v Maribor. Gostovanje je bilo res neverjetno in nepozabno. Takih bi si želeli čim več, samo da bi avtobus drugič bil vozen. Maribor P.L. je pokazal, da se bo moralo še marsikaj spremeniti. Trenerja imajo, igralski kader imajo a se sami igralci še vedno ne ujamejo, kot bi se morali. To je botrovalu slabi kolektivni igri in porazu na fazaneriji. Relativna razlika med prvim na lestvici in Mariborom je ostala enaka zaradi poraza Primorja v Kopru, Maribor pa je zapravil še eno možnost za naskok na vrh.


Sledite nam

Obvestila

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image